Oblicz
wioleta: Nie wiem o co chodzi w tym zadaniu i jak to obliczyć a polecenie to:
Oblicz
| | 1 | |
f(−2), f(0), f( |
| ) dla f(x)=3x+4 |
| | 3 | |
3 gru 17:28
Kejt: | | 1 | |
podstaw za x najpierw −2, zapisz ile Ci wyszło, potem 0 znów zapisz i potem |
| |
| | 3 | |
i tyle..
3 gru 17:29
ATomicki: w poleceniu masz podane zależności funkcji od x. więc podstawiając pod x każdą liczbę wyliczasz
wartość funkcji dla niej.
dla przykładu, f(x)=x+2 to f(2)=2+2
3 gru 17:30
wioleta: ok dzięki
3 gru 17:31