matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc w zadaniu z granic
pomoc:
podaj przyklad funkcji i punktu w ktorym nie ma granicy, zilustruj
3 gru 16:36
Maslanek:
1
f(x)=
x
lim (x→0
−
)=−
∞
lim (x→0
+
)=
∞
Brak granicy w punkcie x=0.
3 gru 16:38