matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
Maciek:
lim x−>
π
2
=
cosx−sinx+1
sin2x−cosx
= Wydaje mi się że licze to z hospitala czyli pierwsze podstawiam
0−1+1
sin2x−0
= I mam problem jak rozumiec sin2x
prosze o pomoc
3 gru 16:25
Maciek:
odświeżam
3 gru 16:49
Maciek:
proosze o pomoc
3 gru 17:14