matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tożsamości trygonometryczne
sarna:
(tg α− 1) (ctg α + 1) =tg α −ctg α
1−cos
2
α
= cos α
cos
2
α * tg
2
α
3 gru 15:10
Mila:
1) L=tgα*ctgα+tgα−ctgα−1=1+tgα−ctgα−1=tgα−ctgα=P 2)
sin
2
α
=1≠P
sin
2
α
cos
2
α*
cos
2
α
3 gru 15:38