matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczanie pochodnej
Damian:
f(x)=
x
2
+ 2x + 5
x
f'(x)=?
3 gru 15:03
Mila:
x≠0
5
f(x)=x+2+
x
−5
x
2
−5
f ' (x)=1+
=
x
2
x
2
3 gru 15:47
Damian:
wielkie dzięki Mila
3 gru 16:17
Mila:
3 gru 16:20