matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wysokość stożka.
biedronka:
PILNE
! Proszę o pomoc
− zadanie z kl 3 gimnazjum Piasek wysypany z ciężarówki utworzył stożek o śrenicy 6 m. Jak wysoki był ten stożek jeśli przywieziono 30m
3
piasku. Dziękuję
3 gru 14:40
Mila:
r=3m
1
V
s
=
πr
2
H
3
1
π*3
2
*H=30
3
9π*H=90
10
H=
π
3 gru 14:45
biedronka:
Dziękuję
3 gru 14:51
Mila:
3 gru 16:41