matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość bezwzględna
G:
PROSZE O POMOC
! 2 √x − 8x + 16 = 6 (ten pierwiastek ciągnie się do 16.)
3 gru 14:38
LoL2o10:
√
x
2
−8x+16
=6
√
(x−4)
2
=6 pierwiastek z potegi to wartosc bezwzglenda wiec |x−4|=6 no i dalej na dwa przypadki.
3 gru 15:55