rozwiaz dzialania
Bogus: Rozwiąż :
a) 32x−4 = 9x+3
b) 53√3 = √5x+3
c) 25x2 = 125x−3
d) log2x = log23 + log25
e) log3x = 2 + log35
3 gru 14:38
beti: a) 9 przedstawiasz za pomocą liczby 3 więc 32(x+3)
i teraz porównujemy2x−4=2(x+3)
c analogicznie za pomocą liczby 5
3 gru 14:42
beti: b) √5= 512 i tak samo jak wcześniej
d) log2x=log23*5
x=15
3 gru 14:45
beti: e) log3x=log39+log35 analogicznie jak wyżej
3 gru 14:53
PW: @beti: Coś mi się wydaje, że niemal tak samo podpowiadałem Bogusiowi wczoraj, a on swoje.
Pewnie chce mieć pracę domową "kopiuj−wklej".
3 gru 15:45