matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania i nierówności
G:
Proszę o pomoc
! Rozwiąż równanie : 2 √(x+3) = 6 czy mam ten przykład zrobić ze wzoru skróconego mnożenia? bo jeśli tak, to Xo wychodzi mi −3. póniej jak podstawiam tą liczbę pod X w równaniu to wychodzi mi √−9.
3 gru 14:12
aniabb:
|x+3| = 6 x=3 lub x=−9
3 gru 14:15