matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna krok po kroku
Damian:
5
3p3{x
2
w mianowniku jest 3
3
√
x
2
3 gru 13:58
aniabb:
5/3 * (−2/3) *
3
√
x
3 gru 14:10
Mila:
5
(
)'=
3
3
√
x
2
5
1
5
=(
*
)' =
*(x
−2/3
)' =
3
x
2/3
3
5
−2
=
*
x
−5/3
=
3
3
−10
=
x
−5/3
9
3 gru 16:19