bardzo proszę o pomoc
Michal: ad 1 Srednica arytmetyczna liczb x,5,10,1 jest rowna 7 .Oblicz x medianę ,odchylenie
standardowe i wariancje danych
11:13:15
zad 2 W graniastosłupie prawidlowym czworokątnym przekątna d = 20cm jest nachylona do
plaszczyzny podstawy pod koątem alfa 30 stopni .oblicz objetość i pole powierzchni całkowitej
tego graniastosłupa
11:14:54
zad3 W ostrosłupie prawidłowym czworokątnym dane sa : wysokość ostrosłupa H=8cm krawędz
podstawy a =12cm .Oblicz objętość i pole powieszchni całkowitej tego graniastosłupa
11:16:16
zad4 oblicz pole powieszchni bocznej i objetoś Stożka o promieniu podstawy 4 i kacie rozwarcia
2alfa= 60 stopn
3 gru 11:54
Aga1.: Nie średnica tylko średnia
Oblicz x.
3 gru 11:57