3 gru 01:23
Piotr:
5.d
| | 1 | | 1 | |
x2 + |
| = (x+ |
| )2 − 2 |
| | x2 | | x | |
3 gru 01:46
asdf:
Może się przyda, może nie. W prawdopodobieństwie Tobie nie pomogę bo tego nie cierpie
| | 2log363 | |
Uzasadnij, że liczba |
| jest liczbą całkowitą |
| | 2log37 | |
log
363 = log
3(9*7) = log
39 + log
37 = 2 + log
37
2
2 + log37 = 2
2*2
log37 = 4 * 2
log37, podstawiając:
t=2
log37
| 4*2log37 | | 4 * t | |
| = |
| = 4  |
| 2log37 | | t | |
3 gru 03:10
asdf:
log
1449 + 2log
142 = 2log
147 + 2log
142 = 2(log
147 + log
142) =
2(log
14(7*2)) = 2 * (log
1414) = 2 * 1 = 2

albo od razu:
log
1449 + 2log
142 = log
14(49 * 4) = log
14196 = 2log
1414 = 2 * 1 = 2
3 gru 03:19
Bletki OCB: "zadaniu 4 z tego obrazka? emotka" tam napisałem
3 gru 07:13