zad
sylwia gdańsk: ciag liczbowy okreslony jest wzorem an=2n−1 wykaz ze an+1+1
24 maj 18:16
sylwia gdańsk: wie ktos

24 maj 18:21
tim: Sylwiu, powolii...
24 maj 18:22
sylwia gdańsk: ok spox
24 maj 18:24
sylwia gdańsk: mam tak ciag okreslony wzorem an=1+4/n
ktorym wyrazem ciagu an jest liczba 2
wyznacz wszystkie wyrazy ciagu an ktore sa liczbami naturalnymi
24 maj 18:31
leo21055: do podpunktu pierwszego (ktorym wyrazem ciagu an jest liczba 2 ) to będzie:
n = 4 ⇒ a
4 = 2
drugiego nie wiem
24 maj 19:06
sylwia gdańsk: wie ktos?
24 maj 19:35