matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Cyclometria :P
Maciek:
arcos(
1
2
tg(arcsin(
√
3
2
))= Czy wynik to
π
6
?
2 gru 22:38
Mila:
Po kolei od środka
√
3
π
arcsin(
)=
2
3
π
tg
=
√
3
3
√
3
π
arccos
=
2
6
2 gru 23:08
Maciek:
Dzieki
2 gru 23:36