matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica 2
Tomek:
Moglby mi ktos pomoc z takim zadaniem? lim x→−1 (3x+2)/(x
2
+2x+1)
2 gru 21:50
Aga1.:
3x+2
−1
limx→−1
−
f(x)=limx→−1
+
=[
]=−
∞
x
2
+2x+1
0
+
Granica wynosi −
∞
2 gru 22:11