Dana jest funkcja f(x) = |x|, narysuj i wyznacz funckje g(x)=f(|x|)
Pierwszoklasista : Dana jest funkcja f(x) = |x|, narysuj i wyznacz funckje g(x)=f(|x|)
Jak taka funkcja będzie wyglądała i jak ją wyznaczyć? Jestem w kropce, więc każda pomoc mile
widziana.
2 gru 20:15
Pierwszoklasista : Dokładnie nie pamiętam treści zadania, ale może to być ten "narysuj f(x)=f(|x|)
2 gru 20:23
Joanna: narysuj funkcje f(x)=x
następnie to co narysowałeś "objemij wartością bezwzględną: czyli wszystko to, co nad osią X
ZOSTAW, A co pod spodem odbił przez symetrie ox

fotem to co Ci wyszło : WSZYSTKO PO PRAWEJ OSI OY ZOSTAW, A TO CO ZOSTAWIŁEŚ JESZCZE DODATKOWO
ODBIJ SYMETRIĄ OY
i to będzie wszystko ...
2 gru 20:28
Pierwszoklasista : Mogłabyś mi to rozrysować? Narysowałem, ale popełniam w którymś momencie błąd i mi to nie
wychodzi.
2 gru 20:30
2 gru 20:55