matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granicA funkcji
Monika:
cosx−sinx
cosx−sinx
lim
x→
π
4
=lim
x→
π
4
co2x
cos
2
x−sin
2
x
cosx−sinx
1
√
2
=lim
x→
π
4
=lim
x→
π
4
=
(cosx−sinx)(cosx+sinx)
cosx+sinx
2
2 gru 20:10