matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania kwadratowe z parametrem
kasiaa:
Dla jakich wartości parametru m równanie ma dwa różne rozwiązania? 1) mx
2
− (m+1) x − 2m +3 = 0 2) x
2
+ (2m−3) x +2m + 5 = 0 3) mx
2
− (2m − 1) x +2m − 1 = 0 4) (m−3) x
2
+4mx + m =0 z góry dzięki
2 gru 19:32
licealista:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1467.html
2 gru 19:33
krystek:
a≠0 i Δ>0
2 gru 19:35