matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granice
Angela:
lim n→
∞
(
√
7n
6
−3n
2
−
√
7n
6
+5
)=? lim n→
∞
(
√
7n
6
−3n
3
−
√
7n
6
+5
)=? lim n→
∞
(
√
7n
6
−3n
4
−
√
7n
6
+5
)=?
2 gru 18:34