pomóżcie mi proszę was to moja praca kontrolna
kasia: narysuj wykres funkcji:
a) y= {(12)x+2−1} przesunięcie o wektor (−2:−1) linia przerywana
b) y=−2−x
24 maj 16:01
kasia: pomóżcie mi proszę was to moja praca kontrolna kasia: narysuj wykres funkcji: a) y= {(12)x+2−1}
przesunięcie o wektor (−2:−1) linia przerywana b) y=−2−x
24 maj 16:01
25 maj 21:19
kasia: pomóżcie mi proszę was to moja praca kontrolna kasia: narysuj wykres funkcji: a) y= {(12)x+2−1}
przesunięcie o wektor (−2:−1) linia przerywana b) y=−2−x
27 maj 18:05
Marek: pomagam
27 maj 18:19
Marek:

funkcja ma wzór f(x) = (
12)
x+2 − 1
najpierw rysujesz wykres (
12)
x
przesuwasz o 2 w lewo to jest to 2 z wykładnika potęgi
i na koniec o 1 na dół
27 maj 18:33
Marek: teraz f(x) = − 2−x
27 maj 18:33
Marek:

−2
−x = − (
12)
x
najpierw 2
x niebieskie kropki
odbijasz symetrycznie względem osi OY zielone kropki 2
−x
odbijasz symetrycznie względem osi OX czerwone kropki −2
−x
27 maj 18:42