matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica funkcji
Krzysiek:
Do czego dąży
3
√
x
kiedy lim x→0+? Konkretnie chodzi mi o ten przykład:
tg
3
√
x
lim
√
x
x→0+ Robię tak:
tg
3
√
x
tg
3
√
x
3
√
x
=
*
, a dalej nie wiem.
√
x
3
√
x
√
x
2 gru 15:26
Basia:
p3x
x
1/3
1
1
=
= x
−1/6
=
=
→ +
∞
√
x
x
1/2
x
1/6
6
√
x
2 gru 15:29
Krzysiek:
Basia, wyjdziesz za mnie?
2 gru 16:01