Krótkie obliczenie. 6:2(1+2)
niestety : 6:2(1+2)=?
Ile to jest, bo już zgłupiałem?
Pozdrawiam
2 gru 15:06
niestety : Jak coś, szukałem odpowiedzi w necie i na tej stronce, ale nie udało mi się znaleźć. Byłbym
wdzięczny.
2 gru 15:07
Basia: jeżeli nie ma innych nawiasów to podobno w kolejności zapisu
= 6:2*3 = 3*3 = 9
bo dzielenie i mnożenie mają ten sam priorytet "ważności"
2 gru 15:09
niestety : Racja, kalkulator to potwierdził

Dzieki wielkie za wytłumaczenie ktora regułę matematyczna
zastosowac
2 gru 16:39