matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wskaż m
angela:
Wskaż m , dla którego funkcja liniowa f(x)=(2−m)x+6 jest rosnąca: a)m=2 b)m=−3 c)m<2 d)m=6
2 gru 12:46
Basia:
f(x) = ax+b jest rosnąca ⇔ a>0 u Ciebie a= ............... ile ?
2 gru 12:47