wyznacz miare kąta os
pomocy: wyznacz miare kąta ostrego α jeżeli sin2 α = 3 cos2 α
2 gru 10:19
pomocy:
2 gru 10:25
pomocy: pomocy...
2 gru 10:36
krystek: sin2x−3(1−sin2x)2=0
2 gru 10:36
Kejt: albo..
sin
2x+cos
2x=1
3cos
2x+cos
2x=1
4cos
2x=1
2cosx=1 v 2cos=−1
| | 1 | |
i teraz sprawdź dla jakiego x cosinus= |
| i dodaj do tego okres itd.. |
| | 2 | |
2 gru 10:43
Kejt: a..i sprawdź oczywiście kiedy wychodzi kąt ostry, bo możesz jedną część odrzucić..
2 gru 10:44
pomocy: dzięki
2 gru 10:45
ICSP: sin
2x = 3cos
2x //cos
2x
tg
2x = 3
tgx =
√3 ⇒ α = 60
o
po co sobie tak utrudniać
2 gru 12:28