pochodna
qew: pochodna z sin(cos2x)*cos(sin2x)
2 gru 01:23
luk20: korzystasz ze wzoru f'g*fg'
2 gru 01:47
qew: tak wiem.Tylko póżniej wychodzi mi jakiś taki dziwny wynik.Troche inny niż na wolphramie,wiec
chciałbym aby ktoś na to looknął.Z góry dziękuje
2 gru 01:54
Godzio:
[ sin(cos2x) * cos(sin2x) ]' =
= cos(cos2x) * 2cosx * (−sinx) * cos(sin2x) + sin(cos2x) * (−sin(sin2x)) * 2sinx * cosx
− sin(2x) ( cos(cos2x)cos(sin2x) + sin(cos2x) * sin(sin2x) ) =
=− sin(2x) * cos(cos2x − sin2x) = − sin(2x) * cos(cos(2x) )
2 gru 03:30