funkcja f(x) = -x^2 3x 4
monia10010: witam mam problem z takim zadaniem proszę o pomoc
dla funkcji f(x) = −x2+3x+4
a)−wyznacz miejsce zerowe(pierwiastki)
b)−wyznacz współrzędne wierzchołka
c)−przedstaw funkcję w postaci iloczynowej i kanonicznej
d)−naszkicuj wykres funkcji
e)−określ przedział monotoniczności
f)−znajdź najmniejszą i największą wartość na przedziale<0,2>
24 maj 13:57
24 maj 14:39
tim: Eta!
24 maj 14:40
Eta: Witaj Timuś

......
24 maj 14:43
tim:
24 maj 14:44
24 maj 14:46
weronika: dla funkcji f(x)= − x2 + 3x + 4
znajdz najmniejsza i najwieksza wartosc na przedziale <0 , 2>
25 maj 18:02