prosze orozwiazanie tego logatytmu krok po kroku
marta: log5 *log5 100
1 gru 22:55
Patryk: 2 ,nie umiem udowodnić
1 gru 22:56
Cipek: | | log100 | |
log5 * |
| = log100 = 2 |
| | log5 | |
1 gru 22:57
marta: potrzebuję krok po kroku
1 gru 22:57
ZKS:
Lub wykorzystać znany wzór
logab * logbc = logac tak więc
log 5 * log5100 = log 100 = 2
1 gru 22:58
marta: ok jakie to proste teraz szkoda ze nie olśniło mnie na egzaminie dzięki za rozwiazanie
1 gru 22:59
1 gru 22:59
Eta:
log
5100= log
510
2= 2log
510
1 gru 22:59
Patryk: już umiem udowodnić
1 gru 23:00
1 gru 23:03