Trygonometria kąta ostrego
Bobson: | | 2 | | 1 | |
Wiadomo, że sinα= |
| . Zatem wartość wyrażenia tg2α * ( |
| − cos2α ) jest równa |
| | 5 | | tg2α | |
:
| | 21 | | 2 | | 4 | |
A. |
| , B 1− √ |
| , C |
| , D 0,6 |
| | 25 | | 5 | | 25 | |
1 gru 22:52
ZKS:
Z czym masz problem?
1 gru 22:57
Bobson: zbyt skomplikowany wynik mi wychodzi i nie jest poprawny z żadną z odpowiedzi
1 gru 23:00
ZKS:
A zaprezentuj jak to robisz to naprowadzę jeżeli będziesz gdzieś miał błąd.
1 gru 23:01
Eta:
| | 1 | | 4 | |
tg2α( |
| −cos2α)= 1−sin2α= 1− |
| =... |
| | tg2α | | 25 | |
A)
1 gru 23:05
Bobson: właśnie policzyłam jeszcze raz i już wiem gdzie popełniłam błąd, mała kwestia przy zamianie tg
na sin/cos .... odpowiedz A mi wyszła
1 gru 23:06