matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria kąta ostrego
Bobson:
1
1
1
Wartość wyrażenia log
8
cos45stopni jest równa: A. −
, B. −
, C.
, D.
6
3
2
1
6
1 gru 22:27
Mati_gg9225535:
√
2
cos45
o
=
2
√
2
1
1
log
8
= log
8
√
2
− log
8
2 =
−
= ...?
2
6
3
8
x
=
√
2
2
3x
= 2
1/2
1
3x =
//3
2
1
x =
6
1 gru 22:43
Bobson:
dzięki wielkie
1 gru 22:48
Bogdan:
Trzeba poprawić
√
2
8
1/6
= (2
3
)
1/6
= 2
1/2
=
√
2
≠
2
1 gru 22:54