matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria kąta ostrego
Bobson:
Wiadomo że jeśli β jest miarą kąta ostrego i tgβ=2 . Wówczas wartość wyrażenia (tgβ + ctgβ)
2
4
1
1
jest równa: A.
, B. 6
, C. 16 , D. 4
25
4
4
1 gru 22:08
Saizou :
tgβ=2
1
ctgβ=
2
1
5
25
1
(tgβ+ctgβ)
2
=(2+
)
2
=(
)
2
=
=6
2
2
4
2
1 gru 22:11
Saizou :
1
chochlik ma być 6
4
1 gru 22:11
Bobson:
ok dzięki wielkie
1 gru 22:14