Parametry funkcji ....
JEaa: To znowu ja tym razem...
Dla jakiej wartości parametru a miejscem zerowym funkcji f jest liczba x0?
a)F(x)= (1+ax+2, x0=4
b)f(x)=(√3−3a)x−18 xo=3√3
1 gru 21:02
JEaa: wybralem te dwa przykłady chodź mam ich 8 ale są 4 jednego typu a i 4 typu b przykładu właśnie
pomóżcie
1 gru 21:03
JEaa: między a ,a x jest nawias). w przykładzie a.
1 gru 21:04
krystek: f(x)=0 ⇔ (1+a)x+2=0 wstawiasz x=4 i obliczasz a
1 gru 21:05
JEaa: i to tyle? dzięki ci

co ja bym bez ciebie zrobił.
1 gru 21:09
krystek: Powodzenia!
1 gru 21:10