matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
onaaa:
ile rozwiązań ma rownanie x
2
− 3x = 0 ?
1 gru 20:34
altXOR:
x
2
− 3x = 0 x(x − 3) = 0 x
1
= 0 ∨ x
2
= 3 x ∊ {0, 3}
1 gru 20:36
krystek:
x(x−3)=0
1 gru 20:36
oko:
x−3=0 i x=0 x=3 i x=0
1 gru 21:47