praca kontrolna na jutro prosze pilnie o pomoc;(((
agusss010217: oblicz pole trójkąta, wiedzac ze dlugosc dwoch bokow trojkata wynosza 6 cm i 8 cm, a kat ostry
zawarty medzy nimi ma miare rowna 30stopni
1 gru 18:58
dragon: P = 0.5 *6 *8* sin 30
1 gru 19:00
1 gru 19:01
agusss010217: przykro mi ale nic mi to nie daje za duzo zajec opuscilam zeby teraz to wykonac prosze o
rozwiazanie
1 gru 19:27
dragon: jest gotowy wzór na takie zadanie : P = 0.5 *a*b*sin (a,b)
1 gru 19:28
agusss010217: mi wychodzi z tego ze p=12cm kwadrat
1 gru 19:30
dragon: no i tak ma być
1 gru 19:31
agusss010217: dzieki

1 gru 19:34