| 2n−1 | ||
∑ | ||
| 3n |
| 2n−1 | 2 | 1 | ||||
an= | =( | )n − | ||||
| 3n | 3 | 3n |
| 1 | ||
S2=a1+a2=0+ | ||
| 3 |
| 1 | 1 | 2 | ||||
S3=a1+a2+a3=0+ | + | =0+ | ||||
| 3 | 3 | 3 |
| 1 | ||
Sn= 0 − | ? (Nie rozumiem dlaczego, tak wnioskuje tylko na podstawie rozwiazanych | |
| 3n |
)
I teraz
| 1 | ||
S=lim (0 − | ) = −1 (Co nie zgadza sie z odpowiedzia) | |
| 3n |
| 1 | 1 | |||
Taki schemat rozwiazania byl dla przykladow typu | , | .. | ||
| n(n+1) | 4n2−1 |
| 3 | ||
Odp. Ciag zbiezny, suma szeregu | ||
| 2 |