matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funckja kwadratowa
madzia:
y=−2x2 + 4x. musze tu narysowac wzór funkcji kwadratowej. wiec, tak sprawdzcie mi to plis. −2x(x−2) x1=0 x2=0 i delta: (−2)2 − 4* (−2) * 4 = 36 p = 1 q= 4. nie ograniam tego, w roziwazaniu ma byc jakies 2 ? prosze opomoc.
1 gru 17:50
konrad:
x
1
=0, x
2
=2
1 gru 17:57
Bogdan:
−4
y = −2x
2
+ 4x, x
w
=
= 1, y
w
= −2*1
2
+ 4*1 = 2
2*(−2)
Wierzchołek paraboli W = 1, 2)
1 gru 18:00
madzia:
Dziękówki
1 gru 20:35