matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz ciag arytmetyczny
nora:
Wyznacz ciąg arytmetyczny mając dane: a
2
+ a
5
= 7 a
3
+ a
8
= 11
1 gru 17:40
Piotr:
a
1
+ r + a
1
+4r = 7 a
1
+ 2r + a
1
+ 7r = 11 rozwiaz uklad rownan
1 gru 17:43
nora:
czyli dobrze myslalam
dziekuje
1 gru 18:00