Funkcje
jeep: Wykres funkcji f(x)=3x przesunięto o 5 jednostek w lewo i 4 jednostki w górę otrzymując
wykres funkcji g(x). Podaj współrzędne wektora przesunięcia, wzór funkcji, naszkicuj wykres
funkcji. Na podstawie wykresu określ dla funkcji g(x) dziedzinę, zbiór wartości oraz
przedziały monotoniczności. Bardzo proszę pomoże ktoś ? Nie ogarniam funkcji.
v= [5,4]
g(x)= (3x+5) +4 − czy taki będzie wzór funkcji g(x) ?
1 gru 17:27
1 gru 17:34
Mila: v=[−5;4]
1 gru 17:36
jeep: Dzięki za poprawienie
1 gru 17:41
Mila:
1 gru 17:52
jeep: Dzięki Mila
1 gru 18:01
Mila:
1 gru 18:03