różnica ciągu arytmetycznego w którym a_9 -a_3=42 jest równa??
Wiktor: różnica ciągu arytmetycznego w którym a
9 −a
3=42 jest równa
1 gru 17:09
Wiktor:
1 gru 17:10
krystek: I co jeszcze masz dane?
1 gru 17:11
krystek: a1+8r−(a1+2r)=42
1 gru 17:12
krystek: 6r=42 ⇒..
1 gru 17:13
Wiktor: a 3 b4 c 5 d 7
1 gru 17:13
krystek: i ile?
1 gru 17:17
Wiktor: rosnącym ciagiem arymetrycznym jest ciąg:
a a
n =
√2n − 1 b a
n =
√n +1,5 c a
n = −3n +8 d a
n =
1 gru 17:17
Wiktor: 7
1 gru 17:24
Wiktor:
1 gru 17:25
Piotr:
tak
1 gru 17:26
Wiktor: a to drugie zadanie
1 gru 17:28