matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
lagrange
student:
znajdz wartosc x=c dla f(x)=√x, na przedziale x∊[1,9], gdzie c jest punktem znajdujacym sie w przedziale.
1
wyszlo mi f'(c)=
, ale w jaki sposob najszybciej wyliczyc wspolrzedne punktu c?
4
1 gru 16:15
student:
?
1 gru 16:22
student:
nikt nie potrafi mi pomoc?..
1 gru 16:32
student:
.
1 gru 16:48