liczby {2m;5m;m+1} tworza...
Ala: liczby {2m;5m;m+1} tworzą ciąg arymetryczny dla x równego
a 1 b 2 c 3 d4
1 gru 16:04
krystek: a gdzie masz x?
1 gru 16:05
Tasia: chyba chodziło dla m równego, tak?
1 gru 16:07
Ala: tak dla m
1 gru 16:08
1 gru 16:09
Ala: liczby {2m;5;m+1} tworzą ciąg arymetryczny dla m
równego
a 1 b 2 c 3 d4
tak ma być, przepraszam za pomyłke
1 gru 16:11
krystek: Podstaw i licz
a3−a2=a2−a1
1 gru 16:13
Tasia: 2m , 5, m+1 tworza ciag arytm, <=> 5−2m = m+1 − 5
5 − 1 + 5 = m +2m
9 = 3m
m=3
1 gru 16:15
Ala: Jeżeli (an)jest ciągiem geometrycznym, w którym a3== 5 i a5 = 5 to a4 ma wartosć
1 gru 16:17
Piotr:
5 lub −5
1 gru 16:25