matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica w punkcie x z parametrem
Marcin:
x
2
−a
Dla jakiej wartości parametru a∊R funkcja f(x)=
ma w punkcie x =3 skończoną
x−3
granicę? Oblicz tą granicę.
1 gru 13:30
Mati_gg9225535:
https://matematykaszkolna.pl/strona/352.html
1 gru 14:10
Marcin:
w jaki sposób ma mi to pomóc?
1 gru 14:49
Marcin:
ponawiam prośbę o pomoc
1 gru 20:36
krystek:
x
2
−9=(x+3)(x−3)
1 gru 20:51