logarytmiczne funkcje
Olaf5433: równość log4x6 = 1/2
30 lis 23:04
Eta:
x=9
30 lis 23:07
Olaf5433: a obliczenie ?
30 lis 23:08
Ajtek: Z definicji logarytmu:
log
ab=c ⇔ a
c=b
30 lis 23:09
Olaf5433: to mi wyszlo tak :
4x1/2 = 6
2x = 6
x=3
30 lis 23:11
Ajtek:
O masz...
30 lis 23:14
Ajtek:
(4x)
1/2=
30 lis 23:14
krystek: Nauka poszła w las.
30 lis 23:14
Olaf5433: 4x1/2 = 1/4x2 = 1/16x
30 lis 23:17
krystek: √4x=6
2√x=6 i może teraz
30 lis 23:20
Olaf5433: 4x1/2 = 1/4x2 = 1/16
30 lis 23:20
Ajtek:
Że co

Skąd to się wzięło...
30 lis 23:22
asdf: √69 = √64 * 6964 = √64 * √6964 = 8 * √698 = √69
oh nioh nioh nioh nioh
30 lis 23:27
Ajtek:
asdf co Ty kombinujesz

Cześć
30 lis 23:28
asdf: Witaj, takie tam...podpowiedź bardzo głęboko ukryta
30 lis 23:30