Całeczka
Maslanek: Obliczyć:
∫4sin2(x/2)dx
Powinno wyjść −2sinx+2x+C.
Mi wychodzi −sinx+2x+C.
Mógłby ktoś dziabnąć?
30 lis 22:45
Eta:
| | x | |
2sin2 |
| = 1−cosx  |
| | 2 | |
30 lis 23:00
Maslanek: Spoko... xD
A ja przez części xD
30 lis 23:02
Eta:
Jak lubisz utrudniać swój żywot? to...... przez części
30 lis 23:03
Trivial:
Korzystamy ze wzoru:
| | 1−cos(2x) | |
cos(2x) = cos2x − sin2x = 1−2sin2x → sin2x = |
| |
| | 2 | |
| | x | | 1−cosx | |
∫4sin2 |
| dx = ∫4 |
| dx = 2x − 2sinx + c. |
| | 2 | | 2 | |
30 lis 23:03
Eta:
30 lis 23:05
Trivial:
30 lis 23:05
Eta:
| | x | |
2cos2 |
| = 1+cosx  |
| | 2 | |
30 lis 23:07
poi:
1.
Wielomian(2−x)(2+x)(4+x)2jest równy wielomianowi:
a)(4+x2)2+8x2
b)(4+x2)2−2x4
c)(4−x2)2+8x2+2x4
d)(4+x2)2−8x2+2x4
2
Do wykresu funkcji f(X)=4/3x−4 nie należy punkt:
a)(−3,0)
b)(−3/4x,−3)
c)(1 1/8,−7)
d)(6 3/4,−13)
3.
Dla x rórzny od 0 wyrażenie x3−1/x3+x2+x jest ruwne :
a)1/x
b)−1/x+1
c)−1/x2+x
d)x−1/x
4.
Funkcja f(x)=2x+1 powstaje w wyniku przesunięciafunkcia f(x)=2x a)o1jednostkę w prawo
b)o1jednostkę wduł
c)o1jednostkę w górę
d)o1jednostkę w lewo
5. wartość wyrażenia log2 4 +log3 1/27 jest równe
a)−2
b)−1
c)1
d)2
6. Wartość wyrażenia (∛8−1+∜9−2)jest równa
a)1,3
b)2,1
c)1,2
d)3,2
7. Dziedziną funkcji f(x)=log(x2−4)jest
a)xE(−2,2)
b)x>2
c)x<2
d)E (− nieskończoność ,−2)u(2.nieskończoność)
30 lis 23:17
poi: prosze o pomoc
30 lis 23:18
Eta:
Maślanek widzę,że masz bojowe zadania
30 lis 23:19
poi: tak i to brdzo pomorzesz
30 lis 23:22
Eta:
Jakie Pomorze?
30 lis 23:23
poi:

na rysunku przedstawiono wykres wielomanu w określonego wzorem w(x)ax
3+bx
2+cx+d
a.podaj zbiur rozwionzań nieruwności w(x)<0
b.odczytaj pierwiastek wielomianowy i zapisz go w postaci iloczynu
30 lis 23:32
Eta:
Nie wiem co oznacza słowo : nieruwności ?
30 lis 23:33
Piotr:
zbiur rozwionzań nieruwności
grr
30 lis 23:37
Eta:
No tak

( nie zauważyłam!
Pytam : na co takiej osóbce
matura ?
30 lis 23:39
poi:
30 lis 23:46
Piotr:
zastanawiam czy ma takie problemy z ortografia czy specjalnie to robi.
i czy nie przepisuje tych zadan

no chyba, ze z zeszytu i sama tak zapisala.
30 lis 23:50
poi:
30 lis 23:54