układ graficzny
anka: 1)Rozwiąż graficznie układ nierówności:
a){x+3y<6
2x−y≥2
b){y≤x−2
x>9
c){ x≤2
y>2
błagam zróbie ja nic nie kumam
30 lis 22:35
krystek: a) wyznacz z każdego y Czekam
30 lis 22:45
anka: jak wyznaczyc z x?
1 gru 08:28
anka: nie umiem
1 gru 15:58
anka: pomoz
1 gru 15:58
krystek: 3y<−x+6/:3
| | 1 | | 1 | |
y<− |
| x+2 kreślisz prostą y=− |
| +2 i zaznaczasz punkty pod prosta |
| | 3 | | 3 | |
Analog
y≤2x−2 tylko punkty pod i na prostej
1 gru 16:04
anka: I tak nic nie czaje

jestem za tepa
1 gru 16:26
krystek: | | 1 | |
A nakreśl w układzie współrzędnych prostą y=− |
| x+2 |
| | 3 | |
1 gru 16:29
anka:
1 gru 16:31
anka: tak ?
1 gru 16:31
krystek: Nie, masz m zerowe 6 i przecina oś oY w punkcie 2.
| | 1 | |
Pamiętaj ,że a=− |
| i to jest funkcja malejąca. |
| | 3 | |
1 gru 16:33