stereometria
PuRXUTM: Witam
Krawędź podstawy ostrosłupa prawidłowego trójkątnego ma długość 10, a krawędź boczna 13
oblicz cosinus kąta między ścianami bocznymi ostrosłupa
| | 263 | | 119 | |
Mi wyszło cosα= |
| w odpowiedziach jest cosα= |
| |
| | 288 | | 288 | |
30 lis 22:35
Eta:
| | 119 | |
Odp poprawna to cosα= |
| |
| | 288 | |
Sprawdź swoje obliczenia
30 lis 22:49
PuRXUTM: ehh, zły kąt zaznaczyłem, dzięki Eta
30 lis 22:54
Eta:
| | 120 | |
h= 12 P(ΔBCW)= 60 to x= |
| |
| | 13 | |
| | 2x2−a2 | |
cosα= |
| =........ |
| | 2x2 | |
30 lis 22:57
PuRXUTM: dzięki, za późna pora na matmę spadam jutro jeszcze na to zerknę bo coś mam jeszcze źle

Do
jutra
30 lis 23:03
Eta:
30 lis 23:04
30 lis 23:12
poi:
1.
Wielomian(2−x)(2+x)(4+x)2jest równy wielomianowi:
a)(4+x2)2+8x2
b)(4+x2)2−2x4
c)(4−x2)2+8x2+2x4
d)(4+x2)2−8x2+2x4
2
Do wykresu funkcji f(X)=4/3x−4 nie należy punkt:
a)(−3,0)
b)(−3/4x,−3)
c)(1 1/8,−7)
d)(6 3/4,−13)
3.
Dla x rórzny od 0 wyrażenie x3−1/x3+x2+x jest ruwne :
a)1/x
b)−1/x+1
c)−1/x2+x
d)x−1/x
4.
Funkcja f(x)=2x+1 powstaje w wyniku przesunięciafunkcia f(x)=2x a)o1jednostkę w prawo
b)o1jednostkę wduł
c)o1jednostkę w górę
d)o1jednostkę w lewo
5. wartość wyrażenia log2 4 +log3 1/27 jest równe
a)−2
b)−1
c)1
d)2
6. Wartość wyrażenia (∛8−1+∜9−2)jest równa
a)1,3
b)2,1
c)1,2
d)3,2
7. Dziedziną funkcji f(x)=log(x2−4)jest
a)xE(−2,2)
b)x>2
c)x<2
d)E (− nieskończoność ,−2)u(2.nieskończoność)
30 lis 23:58