Równania
JEaa: Rozwiąż nierówność
(2x−3)(3+2x)≤(2x−1)2
30 lis 22:24
Ajtek: Wzory skróconego mnożenia i jazda.
30 lis 22:25
JEaa: tyle to wiem ale jak to zapisać dalej
30 lis 22:26
JEaa: rozpisałem to sobie
30 lis 22:26
Eta:
4x2−9 ≤ 4x2−4x+1
dokończ ........
30 lis 22:27
Ajtek:
Dobry wieczór
Eta 
.
30 lis 22:27
baca:

4x
2 − 9 ≤ 4x
2 − 4x + 1
30 lis 22:27
JEaa: −4x+8? wiem pewnie błąd ale wielomiany i nierowności to mój słaby konik
30 lis 22:29
Ajtek:
Co jest
Baca
30 lis 22:29
krystek: że konik to tak ,ale słaby?
30 lis 22:29
baca:
a Twój dobry konik?
30 lis 22:29
Ajtek:
JEaa, nie zapisuj części tylko całość.
30 lis 22:30
JEaa: 
i co dalej?

przeciez takiego czegos sie nie da zaznaczyc na osi
30 lis 22:31
JEaa: a tp nie chodzi oto że jedna strona jest zerem i druga zerem dla jakich argumentów?
30 lis 22:31
Ajtek:
Masz policzyć x. A Ty gubisz nierówność.
30 lis 22:31
30 lis 22:32
JEaa: czyli bedzie cos takiego 4x
2−9=0 i 4x
2−4x+1=0? i rozwiazania wyliczyć zaznaczyć na osi?
30 lis 22:34
JEaa: dobrze zrozumiałem z linka krystka?
30 lis 22:34
Eta:
Co jest
baca ,że tak kiwasz głową? owce Ci zginęły?

Pozdrawiam
30 lis 22:34
krystek: nierówność ma zawsze postać
W(x)≥0
w(x)>0
W(x)≤0
W(x)<0
30 lis 22:36
JEaa: to jest napewno poziom podstawowy w klasie licealnej (maturalnej)?
30 lis 22:38
Ajtek:
Na 200%
30 lis 22:39
JEaa: o masakra
30 lis 22:42
Ajtek:
Nie masakra, tylko bierz się za robotę. Do matury masz pół roku.
30 lis 22:43
krystek: 22:27 dokończ zapis Ety.
30 lis 22:43
baca:
Kiwam głową, bo zdumiewa mnie poziom maturzystów, nawet do pasania owiec się nie nadają.
30 lis 22:43
krystek: liceum = poziom zawodowej z poprzednich lat i dalej można by pisać równości.
Oczywiście nie chcę nikogo urazić.
30 lis 22:47
JEaa: zauważ jedno, kiedyś było 8 klas podstawówki gdzie moja siostra ją kończyła jako przedostatni
rocznik i miała w 8 klasie parabole, ciągi czy prawdopodobieństwo a teraz co? 9 lat podstawy i
nawet funckji (jakich kolwiek podstaw) nie miałem. To co moja wina? że nie miałem tego
tłumaczonego? Pokazałem jej te Zaadania i powiedziała że to za jej czasów 2 klasa średniej
była zaś w 4 klasie miała całki, różniczki itp.
1 gru 16:39
krystek: To teraz zabierz sie za liczenie . Głowa do góry!
1 gru 16:42
JEaa: właśnie to robie

zrobiłem już 3 takie równania poczytałem trochę,
1 gru 16:44
krystek: I o to chodzi . Jak nie wiesz to pytaj.
1 gru 16:46
JEaa: mam nadzieję żę jak dodam wiczorkiem kolejne zadanie tego typu lecz inne też pomożecie
1 gru 16:47
krystek: tak
1 gru 16:56