matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad. 4
Wiola:
Krawędź podstawy graniastosłupa prawidłowego czworokątnego ma długość 4 cm, a przekątna tej bryły ma długość 9 cm. Oblicz objętość graniastosłupa.
30 lis 21:09
aniabb:
H
2
=9
2
−(4
√
2
)
2
= 81−32 = 49 H=7 V=4
2
*7=112
30 lis 21:17