hej
byku: Pierwszą część trasy samolot leciał z prędkością 180km/h. Następnie 200 km przebył z prędkością
320km/h. Średnia prędkość na całej trasie wyniosła 200km/h. Trasę jakiej
długościprzeleciałsamolot?
30 lis 20:01
byku: Please
30 lis 20:21
Eta:
875 km
30 lis 21:59
zodiak:
30 lis 23:02
zodiak: Jak to policzyć ?
30 lis 23:03
Eta:
to:
s
1= ? .. podstaw dane i otrzymasz tę odp
30 lis 23:11
Saizou : s=Vt
s
1=180*t
1
200t
1+125=180t
1+200
20t
1=75
t
1=3,75h
s
1=180*3,75=675
S
c=675+200=875km
30 lis 23:14
Eta:
I gitara
30 lis 23:20
zodiak: Dzięki
1 gru 07:23
poi: Napisz wzór funkcji wykładniczej f(x)=a x, gdzie a >0, wiedząc że do jej wykresu należy punkt A
(3, ⅛).
a) naszkicuj wykres funkcji g(x)=f(x+2)−
1 b)Oblicz miejsce zerowe funkcji g.
c) Dla jakich argumentów funkcja g przyjmuje wartości ujemne?
1 gru 08:08