oblicz pochodne funkcji
rent349: Jeśli ktoś może pomóc, to niech obliczy mi pochodne funkcji:
a)y=(3x
3−x)(2x
2+1)
d)y=(1+x)
√1−x
e)y=sin
2x+sin
2
i)y=(tgx)
sinx
30 lis 16:28
Kpt. Sanders:
Podręcznik z zadaniami dla logistyków, gdzieś kiedyś je komuś liczyłem i zapamiętałem

Wypożycz sobie "Analizę matematyczną w zadaniach Tom 1" W. Krysicki, K. Włodarski, bo to co
teraz masz to szmelc jest i nie polecam

Z Krysickiego nauczysz się każdą całkę policzyć
30 lis 21:49
Kpt. Sanders:
Tfu, pochodną
30 lis 21:50
rent349: Ja nie mam całek liczyć, tylko to co jest tu. A nie potrafię więc proszę o pomoc
3 gru 06:20
Krzysiek : Kolego albo kolezanko. Pochodne musisz umiec liczyc bo bez tego ani rusz dalej jak przyjdzie
badanie przebiegu funkcji i td. to bedziesz kulec . Przynajmniej te podstawowe, Wiec trzeba
sie nauczyc. KOlega Sanders polecil CI ksiazke do nauki pochodnych . Sam z niej korzystalem
.Wzory i jeszcze raz wzory . Bierzesz przyklad b i patrzysz czy pasuje do jakiegos wzoru na
pochodna . Patrzysz i EUREKA. Jest Jest to wzor na pochodna ilorazu . Wiec jedziesz dalej z
tego wzoru .Poza tym zadaj sobie odrobine trudu i kliknil na link po lewej stronie na POCHODNA
I CALKA FUNKCJI i tam jest multum przykladow rozwiazane i nawet te gdzie trzeba policzyc tez
pochodne funkcji zlozonej −przyklad d . Wiec do dziela
3 gru 10:40