matematykaszkolna.pl
oblicz pochodne funkcji rent349: Jeśli ktoś może pomóc, to niech obliczy mi pochodne funkcji: a)y=(3x3−x)(2x2+1)
 1+x2 
b)y=

1−X2 
 x 
c)y=

1+x 
d)y=(1+x)1−x e)y=sin2x+sin2
 π 
f)y=sin

*102x
 6 
 1+x 
g)y=arc tg

1−x 
 x 
h)y=arc sin

1+x2 
i)y=(tgx)sinx
30 lis 16:28
Kpt. Sanders: Podręcznik z zadaniami dla logistyków, gdzieś kiedyś je komuś liczyłem i zapamiętałem Wypożycz sobie "Analizę matematyczną w zadaniach Tom 1" W. Krysicki, K. Włodarski, bo to co teraz masz to szmelc jest i nie polecam emotka Z Krysickiego nauczysz się każdą całkę policzyć emotka
30 lis 21:49
Kpt. Sanders: Tfu, pochodną
30 lis 21:50
rent349: Ja nie mam całek liczyć, tylko to co jest tu. A nie potrafię więc proszę o pomoc
3 gru 06:20
Krzysiek : Kolego albo kolezanko. Pochodne musisz umiec liczyc bo bez tego ani rusz dalej jak przyjdzie badanie przebiegu funkcji i td. to bedziesz kulec . Przynajmniej te podstawowe, Wiec trzeba sie nauczyc. KOlega Sanders polecil CI ksiazke do nauki pochodnych . Sam z niej korzystalem .Wzory i jeszcze raz wzory . Bierzesz przyklad b i patrzysz czy pasuje do jakiegos wzoru na pochodna . Patrzysz i EUREKA. Jest Jest to wzor na pochodna ilorazu . Wiec jedziesz dalej z tego wzoru .Poza tym zadaj sobie odrobine trudu i kliknil na link po lewej stronie na POCHODNA I CALKA FUNKCJI i tam jest multum przykladow rozwiazane i nawet te gdzie trzeba policzyc tez pochodne funkcji zlozonej −przyklad d . Wiec do dziela
3 gru 10:40