Wykonaj działanie
Dejv: Wykonaj działanie:
30 lis 13:58
30 lis 13:59
Dejv: | − x | | 2x | |
| − |
| = (−x)−2x = (−3x) |
| 0 | | 0 | |
Dobrze ?
30 lis 14:20
30 lis 14:31
Dejv:
To chyba tak

Jeżeli dobrze. To już koniec, czy coś jeszcze trzeba zrobić?
30 lis 14:39
Kejt: źle.
licznik policzyłeś dobrze, w poprzednim poście.
30 lis 14:41
Dejv: Rozwiązanie, to:
Dobrze?
30 lis 14:51
Kejt: teraz jest ok

możesz jeszcze pozbyć się tego minusa sprzed 3, o tak:
30 lis 14:52
Dejv: Dziękuję za pomoc.
30 lis 14:55
Kejt: nie ma sprawy
30 lis 14:55
Dejv: A mam jeszcze jedno podobne
| 1 | | 3 | | x2 + 2x − 4 | |
| − |
| = |
| |
| x | | 2x − 4 | | 2x2 − 4x | |
Mogę i tu prosić o pomoc?
30 lis 14:58
Kejt:
rozszerz pierwszy ułamek o (2x−4) a drugi o x.
30 lis 15:01
Dejv: Przykro mi, ale nie za bardzo rozumiem. ?
30 lis 15:27
Kejt:
to jest rozszerzenie ułamka o 2x−4
30 lis 18:25
Dejv: Przepraszam, że uwieram.

Ale na prawdę, nie wiem w ogóle, o co chodzi w tym zadaniu .
Dlatego proszę o wyrozumiałość:
I pozwolę zapytać: Jak to napisać − w jakiej kolejności, lub formie −, by było poprawnie?
30 lis 18:46